top of page

dôTERRA eteriska oljor


Jag kom första gången i kontakt med eteriska oljor då jag höll en familjeyoga klass och inte kunde släppa den goda doften från en av yogisarna.

Det visade sig sedan att Pia som bar den fantastiska doften blev min mentor i eteriska oljor.

En ny värld öppnade upp sig för mig, så spännande att på helt naturlig väg kunna bota diverse åkommor såsom exempelvis vårtor, munsår, inflammerade handleder, fotleder, fotsvamp och ömma leder.

Dessutom är oljorna fantastiska när det gäller att uppnå en viss känsla.

Lugnande, uppåtpiggande, fokuserande, tröstande...Jag använder oljorna mest för just det ändamålet. Att trigga igång en känsla eller att ta hand om, dämpa någon annan.

I studion mötes du ofta av olika dofter, vilket jag hoppas att du ska uppleva som positivt.

Oljor i en yogaklass kan förhöja känslorna, som en extra krydda till yoga, medvetenhet, andetaget, sinnet och kroppen.


Aromatiska växter producerar essenser som kan tas från bark, frukt, blommor, blad, frön och rötter från både träd och plantor. De har alla en naturlig funktion för växten den kommer ifrån i form av skydd på olika sätt. Detta skydd kan även vi människor dra nytta av genom att använda oljorna medicinskt.

Eteriska oljor har en liten molekylär struktur vilket innebär att de kan absorberas genom huden och transporteras via blodbanan ut i kroppen.


Oljorna kan användas i diffuser, att sprida i luften, inhaleras direkt från händerna, tas invärtes (med undantag av några oljor) och även på huden, utblandande med en bärande olja, som hjälper oljan in i huden.

Hemma går diffusern på väldigt ofta, i köket när familjen samlas, i vardagsrummet på kvällen för att skapa mysig stämning och sovrummet för en lugn miljö vid läggdags.


Jag har experimenterat och skapat egna spa produkter, naturliga där jag vet exakt vad som stoppats i produkterna. Kroppsscrubbar, salter till badet, krämer, läppbalsam och olika sprayer att spraya i rum.


Det bästa med dôTERRAS eteriska oljor är att de är 100% rena, utan kemikalier och är CPTG certifierade, vilket betyder att de genomgår 3 stora tester innan de tappas upp i flaskor för försäljning.

Oljorna, eller blir plockade av lokalbefolkning runtom i världen, som kan livnära sig på detta och samtidigt få utbildning av dôTERRA i hållbar utveckling, långsiktig odling. Med hållbara jobb och löner i underutvecklade områden. Compact sourcing.

Gammal kunskap kring naturliga alternativ till dagens medicin lever fortfarande.


dôTERRA har också utvecklat Healing hands som har projekt där de bygger upp skolor, sjukhus eller sponsrar befintliga sjukhus och bygger vattenledningar. De utvecklar också yrkesmässiga utbildningsprogram, har micro lån program, utbildar i kvinnohygien. Healing hands samarbetar med olika organisationer och doterra wellness advocates runt om i världen.


Hur fungerar eteriska oljor?

När du doftar på en olja tar sig oljemolekyler ner i lungorna. I lungorna sitter artärkapillärer som transporterar syresatt blod från lungorna ut i cirkulationssystemet till celler i hela kroppen. Oljemolekylerna följer med blodet ut i kroppens organ och celler.

Oljan transporteras även genom molekyler till neuroner (i receptorer) som omvandlar dem till elektriska signaler (eller impulser) som når luktnerver. Celler förvandlar elektroniska impulser till signaler i limbiska systemet.

Limbiska systemet arbetar med att stimulera och påverka vårt endokrina system (hormoner sprids via körtlar) och nervsystemet.

När vi känner känslor ex. glädje eller rädsla, påverkar de hypotalamus som påverkar hypofysen, som i sin tur släpper ut hormoner för att balansera ex. blodtrycket och stimulerar hjärtat om dessa påverkats av känslorna. Hypofysen styr funktioner som tillväxt, blodtryck, sköldkörtel, vattenbalansen via njurar, kroppstemperatur, smärtlindring, att mat blir till energi.


Exakt var i hjärnan som EOS påverkar är svårt att säga, eftersom det inte går att mäta då det finns så många variationer på vart de påverkar hjärnan och hormoner, som också är väldigt komplexa.


Vår näsa sägs kunna känna igen nästan 10.000 olika dofter, (EN del tilltalar oss mer) som alla har en psykologisk inverkan på oss. (Positiv/ negativ) Denna förmåga har vi fått med oss i vår utveckling, för att överleva som art.

EOS är lipotila, vilket betyder att de är fettlösliga och löses upp och penetrera (ta sig igenom) det yttersta membranet på kroppens fettceller, för att ta sig direkt in i lymfsystemet. (lymfkärl, mjälten, brässen, benmärg. Lymfatisk vävnad finns även i magen, tarmar och hud.) samt cirkulationssystemet. EOS transporteras vidare genom kroppen ut till områden med obalans, för att skapa balans.


Kika efter workshops i ämnet eteriska oljor här på hemsidan eller kontakta mig om du vill veta mer.


Nu ska jag njuta av en juldoft i min diffuser, för att redan nu tjuvstarta på julkänslan...


Vi ses

Åsa

80 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


bottom of page