DSC_6415.jpg

Yin / Yoga Nidra

Ny kursstart i augusti

Söndagar 16:00-17:15

Yinyoga och yoga Nidra


Yin Yoga är en blandning av Yoga, mindfulness och kinesisk medicin. Enligt den kinesiska läran Dao behöver vi både yin (återhämtande, lugn) och yang (fysisk aktivitet, styrka) i vårt liv, för att skapa balans. I yin yoga utför du mjuka yoga övningar och slappnar av i kroppen under en längre tid (ca 3-5 min) för att nå djupare ner i din bindväv, skelett, ligament, leder och inre organ.

Positionerna utövas liggandes och sittandes och ökar flexibilitet i höfter och benmuskler. Ryggraden blir mer rörlig och böjlig. Du tränar medveten närvaro, och välkomna alla känslor och tankar som kommer upp, för att sedan släppa taget och skapa ett flöde.


Genom att lyssna på dig själv och din kropp lär du dig också vilka behov du har och hur du kan ta hand om dig själv. Yin yogan utmanar även vårt medvetande, en del positioner kan kännas ansträngande och du kan uppleva en känsla av att vilja gå ur positionen och utmanar dig då mentalt att stanna kvar genom andetaget och medveten närvaro.

Du behöver inte vara flexibel för att delta i kursen, vi ser olika ut och har olika förutsättningar, du vägleds in i positioner som passar dig och din kropp.


Yoga Nidra är en yoga form som utarbetades av Swami Satyananda Saraswati på 1960-talet och är en pratyahara-teknik för att dra tillbaka sinnena från omgivningen och bygga upp ett medvetet lugn inom sig. En sorts vägledd meditation. Nidra betyder ”fysisk sömn” på sanskrit, det vill säga att vid fullt medvetande uppleva att den fysiska kroppen sover. En djup avslappning med en inre medvetenhet. Den fysiska Kroppen får avslappning, men även energikroppen och sinnet får möjlighet att vila. Det avslappnade tillstånd som upplevs under Yoga Nidra förekommer mellan vårt dagliga/aktiva tillstånd och det sovande tillståndet och har fått den vetenskapliga beteckningen alfa-tillstånd.

En hel del studier har gjorts på personer som utövat Yoga Nidra och de har visat att utövande av Yoga Nidra höjer dopaminhalten i kroppen, en signalsubstans som bland annat styr hjärnans belöningssystem. Forskning visar även att personer som regelbundet tränar Yoga Nidra har en lägre stressnivå, vilket beror på minskad aktivitet i det sympatiska nervsystemet, och ger en effektiv återhämtning. Under Yoga Nidra ligger du i shavasana, vilande ställning och lyssnar på min vägledning.

I en del klasser använder jag eteriska oljor för att förhöja din upplevelse av yin yoga och Yoga nidra.

"Yoga Nidra is the Yoga of aware sleep. In this lies the secret of self- healing.
Yoga Nidra is a pratyahara technique in which the distractions of the mind are contained and the
mind is relaxed."
- Swami Satyananda Saraswati

Begränsat till  max 9 deltagare i studion

Kursen är på 7 gånger

Pris 1225kr

Varmt välkomna!