DSC_6380.jpg

Yinyoga kurs Torsdag

Ny kursstart i augusti

Torsdagar 19:30-20:45

Yin Yoga är en blandning av Yoga, mindfulness och kinesisk medicin. Enligt den kinesiska läran Dao behöver vi både yin (återhämtande, lugn) och yang (fysisk aktivitet, styrka) i vårt liv, för att skapa balans.
Du vägleds in i mjuka yoga positioner, yin positioner som vi stannar kvar i, meditation, kroppsscanning, och pranayama, andnings övningar för att hitta ett lugnt och mjukt andetag att använda genom klasserna. 

Klasserna ser olika ut, ibland med något tema.
I yin yoga utför du mjuka yoga övningar och slappnar av i kroppen under en längre tid (ca 3-5 min) för att nå djupare ner i din bindväv,  skelett, ligament, leder och inre organ. 
Positionerna utövas liggandes och sittandes och ökar flexibilitet i höfter och benmuskler. Ryggraden blir mer rörlig och böjlig.

Du tränar medveten närvaro, och välkomna alla känslor och tankar som kommer upp, för att sedan släppa taget och skapa ett flöde. Genom att lyssna på dig själv och din kropp lär du dig också vilka behov du har och hur du kan ta hand om dig själv.
Yin yogan utmanar även vårt medvetande, en del positioner kan kännas ansträngande och du kan uppleva en känsla av att vilja gå ur positionen och utmanar dig då mentalt att stanna kvar genom andetaget och medveten närvaro.

Du behöver inte vara flexibel för att delta i kursen, vi ser olika ut och har olika förutsättningar, du vägleds in i positioner som passar dig och din kropp. I en del klasser använder jag eteriska oljor för att höja upplevelsen på din yogamatta.

Begränsat till max 9 deltagare i studion,

Pris 1225 kr för 8 gånger

Varmt välkomna!