top of page
DSC_4278 (1).jpg

Yinyoga kurs Torsdag

Torsdagar 19:30-20:45

Halv termin v.34- 41- 1.700 kr  Hel termin v. 34- 50 (uppehåll v. 44)- 3.100 kr       

Yin Yoga är en blandning av Yoga, mindfulness och kinesisk medicin. Enligt den kinesiska läran Dao behöver vi både yin (återhämtande, lugn) och yang (fysisk aktivitet, styrka) i vårt liv, för att skapa balans.

 

Du vägleds in i mjuka yoga positioner, yin positioner, meditationer, kroppsscanning, och pranayama, (andnings övningar) för att skapa ett lugnt och mjukt andetag som du använder genom klasserna. 

Klasserna ser olika ut, ibland med något tema.
I yin yoga utför du mjuka yoga övningar och slappnar av i kroppen under en längre tid (ca 3-5 min) för att nå djupare ner i din bindväv,  skelett, ligament, leder och inre organ. 
Positionerna utövas liggandes och sittandes och ökar flexibilitet i höfter och benmuskler. Ryggraden blir mer rörlig och böjlig.

Du tränar medveten närvaro, och välkomna alla känslor och tankar som kommer upp, för att sedan släppa taget och skapa ett flöde. Genom att lyssna på dig själv och din kropp lär du dig också vilka behov du har och hur du kan ta hand om dig själv.
Yin yogan utmanar även vårt medvetande, en del positioner kan kännas ansträngande och du kan uppleva en känsla av att vilja gå ur positionen och utmanar dig då mentalt att stanna kvar genom andetaget och medveten närvaro.

Du behöver inte vara flexibel för att delta i kursen, vi ser olika ut och har olika förutsättningar, du vägleds in i positioner som passar dig och din kropp. I en del klasser använder jag eteriska oljor för att höja upplevelsen på din yogamatta.

Missar du en klass, finns möjlighet att ta igen den söndag- Yin Nidra kursen vid mån om plats.

Mattor och tillbehör finns på plats!

Varmt välkommen!

Sagt om Yinyoga:

"Att mötas av ett varmt och lugnt mottagande av Åsa i yogaklassen hjälpte mig verkligen att släppa på alla krav och gå in i mig själv. 

Men framförallt att verkligen våga utmana mig på ett djupare plan, att tillåta mig att alla känslor som kom upp under klassen var okey att känna och att reaktionen kan te sig olika från vecka till vecka. 

Åsa stöttar, ventilerar men framförallt är väldigt omhändertagande, men inte på ett nyfiket sätt utan hon finns där i bakgrunden som en stöttepelare. 

Att känna sig trygg genom att möta samma yogalärare varje vecka är för mig en väldigt stortrygghet.

Jag rekommenderar Varmt Åsas yogaklasser."/ Ann

bottom of page